Categories

Ukaž! co víš?

Prověř si své vědomosti zábavnou formou. Budeš chytřejší než moudrá sova? Která řeka je v Čechách nejdelší? Jaké zvíře je nejrychlejší? Kdy Kolumbus objevil Ameriku? Celkem 256 otázek z 8 okruhů. Vyber si otázku. Pokud nebudeš znát správnou odpověď, moudrá sova ti ji zodpoví.

More details

B24L0603-1

921 Kč

Hra je určena dětem od 10. let. Hrát může jeden nebo více hráčů.
Účelem hry může být test vědomostí, soutěž o více správných odpovědí nebo přímo výuka odpovědí na dané otázky zábavnou formou.
Soutěž zahajuje nejmladší hráč. Vybere 1 otázku, odpoví a ověří správnost odpovědi (viz návod). Neodpoví-li, odpověď neověřuje – otázka zůstává dále ve hře. Stejně postupují i další účastníci hry – volit mohou pouze z neprobraných nebo nezodpovězených a neověřených otázek. Správná odpověď znamená zisk 1 bodu (detailně doslovná odpověď není podmínkou – rozhodující je věcná správnost odpovědi. Ocenit můžeme i částečnou odpověď). Další bod (prémiový) lze získat obsažnější odpovědí než zná moudrá sova. S udělením prémiového bodu vyslovují souhlas spoluhráči. Správnost takové odpovědi obhájíme citací z důvěryhodného pramene (učebnice, kniha, slovník, encyklopedie...). Pravidla hry je možné dále upřesňovat a rozvíjet.