Categories

Hmatová hra – poznej tvar v rámečku, 32 dílů

Ke každému obrázku existuje negativní obrys v rámečku. Pouze podle hmatu musíte tyto dílky správně přiřadit. Tato hra nabízí více možností hraní, ale všechny mají jedno společné – jsou vynikající pro procvičování hmatu. Dílky jsou vyrobeny ze dřeva a součástí balení je také textilní pytlík. Vhodné pro děti od 3 let.

More details

G21K56968

485 Kč

Hmatová hra poznej tvar v rámečku je určena pro 1 až 4 hráče. Hra je vhodná pro děti od 3 let a podporuje motoriku, senzoriku, hmat a schopnost přiřazovat motivy. Šestnáct různých motivů tvoří základ pro tuto hmatovou hru s tvary. Každému motivu je přiřazen jeden rámeček, ke kterému je třeba pouze hmatem v bavlněném pytlíku vyhledat odpovídající motiv.

Hra obsahuje: 16 přírodních rámečků, 16 barevných motivů, 1 bavlněný pytlík

Cíl hry: Najdi hmatem v bavlněném pytlíku motiv a vyplň jím správný rámeček. Ten, kdo má na konci hry nejvíce správně sestavených rámečků, vyhrává hru.

Příprava hry: Bavlněný pytlík naplňte barevnými motivy. Rámečky promíchejte na stole a rovnoměrně je rozdělte mezi jednotlivé hráče.

Pravidla:

Nejmladší hráč smí hru začít a vyhledává přitom pouze hmatem v bavlněném pytlíku motiv, který by tvarem zapadal do některého z jeho rámečků. Předtím si hráč může důkladně ohmatat negativní tvar v rámečku a zkouší si ho zapamatovat. Když najdeš ten správný motiv, například auto, vložíš ho dosvého rámečku. Pokud sis tvar přesně zapamatoval, určitě se ti to podaří. Švindlování není samozřejmě povoleno. Obsah bavlněného pytlíku musí před tvým zrakem zůstat zcela skrytý. Pokud jsi byl v přiřazování úspěšný, smíš ve hře opět pokračovat. Pokud ovšem nalezený motiv s rámečkem nesouhlasí, vložíš ho zpět do bavlněného pytlíku a na řadě je další hráč, který se pokouší nahmatat a přiřadit svoje motivy. Podaří-li se ti jako prvnímu zaplnit všechny před tebou vyložené rámečky správnými motivy, vyhráváš hru.

Varianta hry: Dřevěné rámečky skryjte do bavlněného pytlíku a barevné motivy vyložte před sebe. Nyní musíte v pytlíku nahmatat správné rámečky pro vaše barevné tvary. Tato varianta hry je náročnější a je vhodná pro již trochu zkušenější hráče. 

Materiál: dřevo, textil

Velikost: 5,9 × 5,9 × 0,5 cm

Věk: 3+