Categories

Puzzle povolání – první hra pro děti

Puzzle a hra pro nejmenší děti obsahuje postavičky v uniformách jejich oblíbených povolání. Vhodné pro děti od 3 let.

More details

G21K56784

284 Kč

Cíl hry: Každý hráč se pokouší sestavit před sebou celou postavičku.

Příprava hry: Všechny díly postaviček – ruce, nohy, hlavy a těla – položte doprostřed stolu. Desku s otočnou šipkou položte také na stůl mezi všechny hráče. Nejmladší hráč smí hru začít.

Průběh hry: Roztoč šipku na desce. Kam ukazuje? Podle toho, kterou část těla ti šipka určila, si smíš ze stolu odebrat jeden díl libovolné postavičky a položit ho před sebe. Takto pokračují ve hře další hráči. Pokud ti šipka ukáže část těla, kterou již máš před sebou vyloženou, smíš začít skládat další postavičku. Ale to pouze tehdy, pokud ji již neskládá některý z tvých spoluhráčů. Pokud žádný díl, který ti šipka určila, na stole již neleží, nemůžeš hrát a pokračuje ve hře další hráč. Vyhrává ten, kdo jako první sestaví celou postavičku.

Varianta hry: Každá postavička musí začínat hlavou. Proto musíte tak dlouho otáčet šipkou, dokud vám hlava nepadne. Pokud máš již rozestavenou postavičku před sebou a šipka ti znovu ukáže „hlavu“ a žádná hlava již uprostřed stolu není, smíš hlavu „uloupit“ některému ze spoluhráčů. Ale pozor – to pouze tehdy, pokud je postavička spoluhráče prozatím složena ze tří a méně dílků. Jinak je před lupem chráněna. Kdo jako první sestaví kompletní postavičku, vyhrává. Oloupený hráč musí zbývající části bezhlavé postavičky vrátit do středu stolu. Kdo bude vítězem a kdo na dalších místech?

Materiál: papír

Velikost: 14 × 14 cm

Věk: 3+