Categories

Logik ze dřeva - logická hra

Oblíbená logická hra Master Logic v dřevěném provedení. Protrénujete si své šedé buňky mozkové při řešení barevných kombinací. Jeden hráč si zvolí barevnou kombinaci ze 4 hracích figurek, které uloži do zakryté části hrací desky. Protihráč se různými kombinacemi barev snaží do určitého počtu tahu přijít na to, jaké figurky se skrývají v zakryté části. Pro ulehčení hádání pokládá hráč, který si zvolil barevnou kombinaci svému protihráči nápovědu ve formě malých bílých a černých figurek.
Hra je vyrobena ze dřeva a barvena nezávadnými barvami. Vhodné pro děti od 7 let.

More details

G21K56708

732 Kč

Logická hra pro 2 hráče podporující soustředění.

Obsah balení: 1 hrací pole po 12 hracích figurkách v barvách žlutá, červená, oranžová, modrá a zelená, po 20 kamenech v barvách bílá a černá.

Cíl hry: Cílem hry je, v co nejméně krocích rozluštit barevný kód 4 skrytých barevných figurek, který sestavil a ukryl protihráč.

Příprava hry: Na začátku hry položte všechny hrací figurky na stůl. Na jedné straně hracího pole se nachází čtyři skryté dírky, do kterých jeden hráč zasune libovolný barevný kód tak, aby ho jeho protihráč neviděl. Hrací pole položíte tak, aby hráč, který musí barevný kód rozluštit, skryté figurky neviděl.

Pravidla:

1. Při výběru barevného kódu můžete použít více figurek stejné barvy.

2. Hráč, který chce barevný kód rozluštit, nasunuje do řad před sebou barevné figurky.

3. Hráč, který barevný kód vytvořil, pomáhá luštícímu hráči tak, že zasunuje do dírek vedle barevné řady bílé a černé kameny. A sice v jakémkoliv pořadí. Přitom černý kámen ukazuje, že luštící hráč posadil jednu figurku ve správné barvě na správné místo. Bílý kámen ukazuje, že luštící hráč sice použil figurku správné barvy, ale neposadil ji na správnou pozici. Volné místo znamená, že zvolená barva figurky v barevném kódu není obsažena.

4. Pokud luštící hráč barevný kód rozluští, zvolí protihráč 4 černé kameny. Poté si vymění pozice.

5. Vítězem hry je ten hráč, kterému se podaří rozluštit kód v co nejmenším počtu řad. Na začátku hry si můžete také stanovit počet hraných kol.

Varianty hry:

A) Můžete také jedno místo v barevném kódu nechat volné. Získáte tím další barvu.

B) Pro tuto variantu potřebujete další hrací pole. Oba dva hráči se tak stávají tvůrcem barevného kódu a zároveň hráčem luštícím. Hrají po sobě, každý na svém hracím poli. Vyhrává ten hráč, kterému se podaří barevný kód protihráče jako první rozluštit.

Materiál: dřevo

Velikost: 21 × 12 × 2,5 cm

Věk: 7+