Categories

Barvy kolem nás 1

Pomůcka je ryze česká a vybrané fotografie jsou z českého prostředí. Najdete v ní objekty, které mají přímou souvislost s konkrétní barvou (např. červený kříž, červený koberec, bílá vlajka, černý jako bota, modré jako nebe, růžová vata). 

More details

ND009

1 850 Kč

Typické barvy pro zvířata, rostliny, ovoce a zeleninu, potraviny, předměty běžného užívání.

Pokud se na obrazy pozorněji zadíváte, zjistíte, že veškeré objekty představují symboly. Symboly našeho lidského společenství, našeho vztahu k přírodě a lidské emoce. Každá barva představuje nějakou emoci.

Nechte děti popisovat, co na obraze vidí, jaké existují souvislosti mezi objekty. Dozvíte se spoustu inspirujících poznatků očima dítěte.

Pomůcka je naprosto univerzální a je využitelná na všech stupních škol - mateřské, základní v různých předmětech.

Soubor obsahuje 10 nástěnných obrazů formátu A2, materiál 350 g/m², lícová strana zalaminovaná a popisovatelná popisovači na stíratelné tabulky. Obrazy mají předvrtané otvory k zavěšení, případně lze dokoupit samolepící magnetickou fólii A4

K obrazům je zpracována příručka pro učitele, kde najdete odborné texty o barvách z fyzikálního hlediska, rozdíl mezi RGB a CMYK systémem zobrazení barev a co to znamená, základy psychologie barev, typologii barev, příběhy jednotlivých symbolů apod. Můžete si ji v úvodu textu virtuálně prolistovat.